Vrøvl med strømmen på rumstationen forsinker friske forsyninger

NASA har opdaget, at der er vrøvl med en af de enheder på Den Internationale Rumstationen, som leder strømmen fra solpanelerne ud til de videnskabelige instrumenter ombord på rumstationen.

Indtil teknikerne hos NASAs Johnson Space Center i Houston finder frem til en løsning, ser det ud til at de forsyninger, som virksomheden SpaceX onsdag skulle have sendt op til astronauterne i kredsløb, må vente til fredag. Det skriver Spaceflight Now, som har fået informationen fra “multiple sources”. NASA har endnu ikke officielt givet lyd om at forsyningsmissionen skulle være forsinket.

NASA opdagede problemet mandag morgen, og lige nu overvejer man at udskifte enheden før fredagens opsendelse. Det amerikanske rumfartagentur har lignende enheder i reserve, men af hensyn til sikkerheden, vil NASA sikre sig, at rumstationens robotarm ikke pludselig mangler strøm, når SpaceX’ forsyningskapsel Dragon ankommer til rumstationen. Forsyningskapslen kan ikke koble sig til rumstationen ved egen kraft, sådan som SpaceX Crew Dragon er designet til.

Enheden kan udskiftes ved hjælp af selvsamme robotarm, og kræver derfor ikke nødvendigvis at astronauterne trækker i rumdragterne og gør det selv.

Udover almindelige forsyninger som mad og drikke, medbringer forsyningsmissionen med navnet CRS-17 (Commercial Resupply Services) også et instrument, som skal måle mængden af CO2 i Jordens atmosfære.

OCO-3 er en storebror til OCO-2, som siden 2014 har haft præcis samme opgave. OCO-3 kan imidlertid måle større områder langt hurtigere end sin lillebror, og med udsigt fra Den Internationale Rumstation vil den være i stand til at undersøge ændringer i CO2-indholdet i løbet af dagen. OCO-2 flyver i et solsynkront kredsløb, hvilket betyder, at den kun kan observere områder på Jorden, hvor det er aften.

Her kan du se mere om CRS-17.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: